Blogging

Plannen voor de toekomst met Excel

Planning maken Excel

We moeten allemaal op een bepaald moment in ons leven plannen maken voor de toekomst. Als u in de 20 of 30 bent, moet u gaan plannen hoe u in de toekomst uw hypotheek, auto of andere uitgaven kunt betalen. Als u in de 40 of 50 bent, moet u gaan nadenken over hoe u uw werkzame leven kunt beëindigen met enige financiële zekerheid.

De sleutel tot planning is een duidelijk beeld te hebben van uw toekomstige financiën. Door uw maandelijkse uitgaven en spaardoelen te berekenen, kunt u schatten hoeveel geld u elk jaar zult binnenkrijgen en een plan maken om uw financiële doelen te bereiken.

Planning in Excel

Om te beginnen met planningen maken in Excel, moet u eerst weten hoe Excel omgaat met rekeningen. Excel kent twee soorten rekeningen: rekeningen op naam en anonieme rekeningen. Rekeningen op naam zijn gekoppeld aan een specifieke naam, zoals "John Smith". Anonieme rekeningen zijn gekoppeld aan een specifiek gegeven, zoals een sofi-nummer. Rekeningen op naam en anonieme rekeningen zijn nuttig voor verschillende dingen. Als u uw winst of verlies van een bedrijfsrekening wilt bijhouden, zult u een rekening op naam willen gebruiken. Als u een beleggingsrekening of een andere activarekening wilt volgen, gebruikt u een anonieme rekening.

Excel hulpmiddelen voor planning

Nu u meer weet over rekeningen, kunt u beginnen met plannen voor de toekomst! Kijk eerst naar uw huidige financiën en bepaal de belangrijkste uitgaven waarvoor u een planning moet maken. Kies een uitgave die een grote invloed heeft op uw levensstijl, maar die u zich wel kunt veroorloven. Bijvoorbeeld, als gezondheidszorg een grote uitgave is in uw budget, moet u nog steeds overwegen er een plan voor te maken, maar kies een minder dure optie dan een volledig zorgplan. Op dezelfde manier, als boodschappen een grotere uitgave in uw budget zijn, kunt u er nog steeds rekening mee houden, maar overwegen om minder uit eten te gaan of minder items per week te kopen.

Kijk bij het selecteren van een toekomstige uitgave naar de volgende factoren: – Wat is de uitgave? Uitgaven zijn bijvoorbeeld huisvesting, energierekeningen, boodschappen, gezondheidszorg en meer. – Wanneer is de uitgave verschuldigd? Voor verzekeringen kunt u het beste naar uw huidige plan kijken en een datum kiezen waarop u uw huidige dekking wilt beëindigen. U kunt ook een datum kiezen die verschillende jaren in de toekomst ligt, wat nuttig is om financiële beslissingen op lange termijn te nemen op basis van historische gegevens. – Hoeveel kost de uitgave normaal? U kunt de normale kosten van een uitgave vinden door in uw plaatselijke Gouden Gids te zoeken of op internet een prijsoverzicht te vinden van de kosten van een soortgelijk artikel. U kunt ook informatie over gemiddelde prijzen vinden met behulp van online prijsvergelijkingsinstrumenten. – Welke invloed heeft de uitgave op uw levensstijl? Kies een uitgave die een grote invloed heeft op uw levensstijl, zoals de vervanging van uw auto, maar die u zich nog kunt veroorloven.

Gebruik Excel om toekomstige uitgaven te schatten.

Nu u een lijst met uitgaven hebt, kunt u beginnen met het maken van plannen voor de toekomst met Excel. Het eerste wat u moet doen, is een nieuw leeg werkblad maken in Excel en een titel invoeren. Maak vervolgens kolommen in het werkblad om uw uitgaven bij te houden, het bedrag van de uitgaven, en het verwachte jaar waarin de uitgaven verschuldigd zullen zijn. Nu u uw uitgaven en verwachte data hebt ingevoerd in het werkblad, kunt u Excel-hulpmiddelen gaan gebruiken voor het plannen van de toekomst. Gebruik eerst de Google Sheets tool Navigator om een toekomstige datum voor uw uitgaven te selecteren. Gebruik vervolgens de tool Data om een datum in de toekomst aan uw uitgaven toe te voegen. Nadat u uw toekomstige datum hebt toegevoegd, kunt u de Google Sheet-tool Archivering gebruiken om een op datum gebaseerde rekening op naam te maken. Gebruik vervolgens de Google Sheet tool Voorwaardelijke opmaak om een voorspellingskolom te maken die de waarde van uw voorspelde uitgaven op verschillende toekomstige data weergeeft.

Samenvatting

Plannen voor de toekomst is om verschillende redenen belangrijk. U kunt plannen voor de toekomst door naar uw huidige financiën te kijken en de belangrijkste uitgaven te kiezen waarvoor u plannen moet maken. U kunt ook Excel-hulpmiddelen gebruiken om te plannen door toekomstige uitgavenrekeningen te maken en te voorspellen hoeveel uw uitgaven op verschillende toekomstige data zullen zijn. Tot slot is het belangrijk om besparingsdoelen voor de lange termijn in gedachten te hebben bij het plannen voor de toekomst.

Comments Off on Plannen voor de toekomst met Excel